Vår historie

Diamantboring Unicon ble stiftet i 1989, og er et familieselskap som i dag drives av andre generasjon.

AS Diamantboring fikk sin spede begynnelse i 1974, da Nils Østlie jobbet jobbet som mekaniker ved Odin Maskin ved siden av studiene på Tune teknisk fagskole. Han var på jobb på Kambo Mølle i Moss. Tilfeldighetene gjorde det slik at Nils ble bedt om å hjelpe en svensk betongarbeider - som var på plassen for å utføre kjerneboring og betongsaging. De kom i prat, og mannen foreslo at Nils burde starte firma i Norge, da det ikke fantes andre aktører i samme bransje.

Nils kontaktet sin barndomskamerat, Tom Andreassen, som da gikk på teknisk høyskole i Malmø, for et mulig kompaniskap. Og etter en liten stund ble de begge enig om at dette var noe de hadde lyst til.


I april 1975 ble AS Diamantboring etablert. Nils og Tom, reiste med sine koner, til Dimas i Sverige. Der de fikk uvurderlig hjelp til oppstarten, både med opplæring og utstyr.

Vel hjemme startet hverdagen. Tom og Nils markedsførte seg så godt som de kunne, og sakte menn sikkert fikk de oppdraget. Et etter et. Og i 1978 var tiden moden for å ansatte sin første medarbeider.

 

Utviklingen gikk sin sin gang , sakte men sikkert, og i dag har Diamantboring rundt 20 ansatte og omsetter for ca kr. 20 mil. Og fremdeles er en av de første ansatte, Halvor Adolfsen, fremdeles i jobb i firmaet.

Diamantboring Unicon AS ble til . Vi går tilbake til 70-tallet. Nils og Tom var ute på jobb, og ble kontaktet av en herremann ved navn Syversen. Han arbeidet som selger av spikeranlegg for Kartro. Han spurte om disse til guttene, samtidig som de var rundt på byggeplasser, ville selge spikerpistoler og kompressorer. Og med litt overtalelser gikk de med på det. Dette var noe nytt i bransjen, men i løpet av noen år fikk de utrolige nok solgt inn spikeranlegg til forskjellige byggefirmaer.

Med noen stabler med spiker stående på kontoret, solgte de dermed også festemateriell.

Årene gikk - og ved siden av betongfirmaet, utvidet sortimentet seg til å omfatte forskjellige typer spikrings-verktøy med tilhørende festemateriell.

I dag har dette utviklet seg til en håndverksbutikk - Diamantboring Unicon en privateid forhandler av bygg-artikler, arbeidstøy og verneutstyr for bygg og anleggsbransjen i Østfold, Oslo og Akershus. Diamantboring Unicon omsetter for ca kr 43. millioner og er deleier i BIG-gruppen Norge.


Vi holder til i egne lokaler på 1200 m², hvorav ca 1000 m² er butikk. Bygget ligger ved innfartsåren til Fredrikstad. Som for øvrig ligger ca 100 km fra Oslo, og ca 30 km fra Svenskegrensen. Fredrikstad er en mellomstor by med ca 80.000 innbygger. Selv om det er i Fredrikstad hovedtyngden av kundene våre er, har vi kunder og leveringer på byggeplasser i hele Østfold, Oslo og Akershus.

Vi sender også varer til hele landet.

I løpet av 2020 vil vi også kunne tilby web-shop.

Lukk